Villefranche

Villefranche sur Mer

Den lille byen Villefranche sur Mer er en av Côte d’Azurs vakreste og mest sjarmerende byer.

Villefranche ligger vel inne i Rivieraens dypeste bukt, noe som gjør den til et populært reisemål for luksuriøse cruiseskip. De legger til her i omtrent et døgn, og kjører gjestene sine til Nice, Cannes eller Monaco i busser.

Mange av gjestene på cruiseskipene blir også værende i Villefranche, men det har ikke gått utover byens sjarm, med sine gamle bygninger, gater, torg og promenader. I den moderne bydelen ligger det flere butikker, inkludert supermarked, bakere og grønnsakshandlere. Det er også en fin park der med flere små lekeplasser.

Det beste hotellet i Villefranche er Welcome Hôtel, som ligger sentralt og har den flotteste utsikten over havnen og ligger i nærheten av stranden.

Villefranche strand

Stranden i Villefranche
Der er en nydelig strand i bukta. Stranden er belagt med en blanding av sand og småsten. Vannet er krystallklart.

Det leies ikke ut solsenger, men til gjengjeld er det en kjempeflott utsikt fra stranden.

Restauranter og natteliv
Villefranche har en rekke gode restauranter, spesielt nedover på strandpromenaden, hvor restaurantene ligger på rekke, med hver sin fargerike markise. På torget i nærheten er det også flere restauranter.

Nattelivet er relativt stille, men det er flere kafeer og barer som serverer drinker på kvelden.

Villefranche restaurant

Severdigheder og aktiviteter
Med sine oker- og rosafargede bygninger utstråler den gamle bydelen atmosfære. Det er rikelig med liv og sjarm i gatene mellom skodder og balkonger. Rundt omkring i gatene ligger det små hyggelige butikker, restauranter og kafeer.

Villefranche har også et vakkert slott fra det 16. århundre. Rundt slottet har det i nyere tid blitt laget velstelte hager.

Med den sentrale togstasjonen er det lett å reise mellom Villefranche og de andre spennende byene på den franske rivieraen.

Villefranche karta
Villefranche ligger i en usedvanlig vakker bukt og stranden er godt beskyttet mot vind og bølger. Nice ligger et par kilometer mot vest.