Port Grimaud

Port Grimaud

Den flotte havne- og kanalbyen Port Grimaud ligger mellom Sainte-Maxime og St. Tropez. Den første delen av byen ble ferdig på 1960-tallet og den har siden vært en av de mest besøkte turistbyene i Frankrike.

Arkitekten François Spoerry hentet inspirasjon fra den italienske kanalbyen Venezia, men siden har Port Grimaud vært et forbilde for flere lignende byer, f.eks. Puerto de Mogan på Gran Canaria. Den stort sett bilfrie byen har en helt unik atmosfære, som kan oppleves via en spasertur eller ennå bedre; en havne- og kanalrundtur.

For de som ønsker å overnatte i Port Grimaud kan det hyggelige og charmerende Hôtel Le Suffren på Place de Marché varmt anbefales.

Port Grimaud strand

Strendene i Port Grimaud
I den nordlige delen av Port Grimaud ligger en flott og lang strand med fin og lys sand. I den nordlige delen av stranden er det et par strandbarer, og her er det klart flest strandgjester og mest livlig.

Den sørlige delen av stranden er langt roligere og her er det en meget bra restaurant midt på stranden, hvor det også leies ut solsenger og parasoller.

I høysesongen er det muligheter for en lang rekke vannsportsaktiviteter som jetski, paraseiling, bananbåt, havkajakk og mange seilsportsaktiviteter. Det foregår på den nordlige enden av stranden.

Restauranter og natteliv
Det ligger en del restauranter rundt omkring i Port Grimaud, blant annet noen på den største plassen, Place de Marché og naboplassen ved Pont de la Poterne. For et lett måltid kan Rialto Pizza anbefales.

Det er ikke mye natteliv i Port Grimaud. De fleste barene er isbarer, men her kan man til gjengjeld kjøpe hjemmelaget is av høy kvalitet. Kveldene er rolige og hyggelige.

Port GrimaudSeverdigheter og aktiviteter
Port Grimaud er en kjempeattraksjon i seg selv. Byen er helt unik med sine kanaler, flotte hus og hyggelige plasser. Alt dette oppleves best på en liten havne- og kanalrundtur.

De som bor i Port Grimaud kan med fordel ta en tur opp i de omkringliggende fjellandsbyene, for eksempel landsbyen Grimaud, eller snuse litt på de rike og berømtes liv i St. Tropez.

Kun fem minutter fra Port Grimaud ligger den populære campingplassen Les Praries de la mer som har ca. 1.500 plasser. En blant mange campingplasser i området.

Port Grimaud kart
Den øverste delen av kartet viser Port Grimaud og byens strand. Den nederste delen av kartet er Port Cogolin og Marines de Cogolin som også er en flott havneby.