Nice

Nice

Nice er den femtestørste byen i Frankrike, men den nestmest populære etter byen over alle byer, Paris. Med sitt subtropiske klima og utrolig flotte strandpromenade, er Nice på Den Franske Riviera et opplagt reisemål for nordmenn som er sultne på sol, men storbyen Nice er mye mer enn det.

Nice har nemlig gode museer, en interessant gammel bydel, mange spennende butikker og et herlig kafé- og restaurantliv. Alt dette gir Nice en helt spesiell avslappende atmosfære, som bare må oppleves – og gjerne over flere dager.

Musee Massena

Nice har en godt utviklet infrastruktur, så byen er lett å komme til. Den internasjonale flyplassen, Aéroport Nice Côte d’Azur, ligger i utkanten av Nice, og det er også gode togforbindelser.

Det vrimler av hotell i Nice, og mange er i toppklasse. Et bra og sentralt beliggende 4-stjerners hotell er The Deck Hotel, som også har gratis WiFi på hele hotellet. Det mest kjente hotellet i Nice er 5-stjerners luksushotellet Negresco.

Hotel Negresco

Hotel Negresco

Stranden i Nice
Den vakre strandpromenaden i Nice heter Promenade de Anglais. Det spesielle navnet kommer av at det var en gruppe velstående englendere der helt tilbake i 1820 som begynte å anlegge promenaden. Det er en flott, bred strandpromenade, hvor det alltid myldrer av liv. Folk går turer, løper, sykler, står på rulleskøyter eller sitter stille på en benk og studerer de forbigående. Her blir det aldri kjedelig.

Promenade de Anglais

Promenade de Anglais

Foran strandpromenaden er det mange strandseksjoner i Nice. Flere av disse strandseksjonene eies av hoteller og restauranter, og her må man betale både for entré og for leie av solsenger. Til gjengjeld er det servering ved solsengen flere steder, og det ligger en restaurant i tilknytning til stranden.

Nice strand

Heldigvis er det gratis adgang til flere seksjoner av stranden. Den mest populære strandseksjonen med gratis adgang ligger like overfor kasinoet, og er ekstremt populær. Fra strandseksjonene med gratis adgang er det mulig å leie vannscooter, paraglide, stå på vannski og selvsagt seile en stille og rolig tur på en pedalbåt.

Merk at de aller fleste strandseksjonene er steinstrender, og her er man nødt til å leie en solseng eller å ha med seg en madrass. Badesko anbefales også på steinstrendene.

I love Nice

Restauranter og natteliv
Nice er kjent for sine gode restauranter, ikke minst fiskerestaurantene på markedsplassen Cours Saleya, hvor alle bør prøve en delikat og deilig sjømattallerken.

Den mest ekstravagante restauranten i Nice er Chantecler på Hotel Negresco. Heldigvis finnes restauranten også i en billigere utgave som heter La Rotonde, og her er det mulig å spise en frokost uten å blakke seg helt.

Place Masséna

Place Masséna

Nattelivet er preget av mange barer og nattklubber, hvorav de fleste ligger omkring Cours Saleya, Rue Droite og Place Masséna. En av de mest populære klubbene er Le Klub, hvor de unge DJ-talentene fyrer opp stemningen – og dansegulvet.

Eller prøv det store diskoteket Le Grand Escurial, som serverer gratis fransk frokost klokken 4!

Cours Saleya

Severdigheter og aktiviteter
Noe av det mest sjarmerende ved Nice er den gamle bydelen, som ligger ved markedsplassen Cours Saleya. Den gamle bydelen, La Vieille Ville, er en sandlabyrint av små, hyggelige gater. Hovedgaten i den gamle bydelen er la rue Droite, men overalt ligger det små, spennende butikker med vidt forskjellige ting. Her flyr timene av sted.

For kunstinteresserte har Nice flere gode museer, hvorav de mest berømte er Matisse-museet og Chagall-museet. På Musée d’Art Contemporain vises mer moderne kunst, inkludert verk av Andy Warhol.

Matisse museum Nice

Har du lyst til å prøve noe helt annerledes, så holder Nice hvert år et stort karneval i begynnelsen av februar. Den store festen tiltrekker seg tusenvis av mennesker, både lokale og turister.

Nice kart