Antibes

Antibes

Antibes, som ligger mellom Nice og Cannes, er den tredje største byen på Cote d’Azur. Byen har vokst sammen med nabobyen Juan les Pins, og til sammen har de to byene nesten 80 000 innbyggere.

Antibes er boltreplass for de rike og de kjente. Tydeligst er det i havnen, Port Vauban, som er den største marinaen på hele Cote d’Azur og en av de største i Europa. Her kan selv verdens største yachter på over 100 meter legge til. De mange designerbutikkene vitner også om eksklusivitet.

Antibes shopping

Den gamle bydelen er utrolig sjarmerende, med sine små svingete gater og smug. Her ligger det mange hyggelige restauranter, butikker med særpreg, små torg og ikke minst det lokale markedet, Marche Provencal. Her kan man kjøpe alt fra frisk fisk, grønnsaker, oster og smykker til lokale spesialiteter.

Det veldig populære Hotel Josse ligger rett ved siden av stranden. Hotellet har innbydende rom, frokostbuffé og gratis trådløst internett på hele hotellet.

Antibes strand

Strendene i Antibes
Antibes har noen av de beste sandstrendene på Cote d’Azur. De beste ligger litt sør for marinaen Port Vauban.

Det er sandstrender med fin sand, og siden vannet er lavt, er strendene barnevennlige. Det er utleie av solstoler og parasoller, og det er mulig å kjøpe kalde drikkevarer, smørbrød, etc på stranden. I nærheten ligger det også mange kafeer og restauranter.

Strendene i Antibes er mindre overfylte enn strendene i Juan les Pins. Til gjengjeld er tilbudet av vannsportaktiviteter klart størst i Juan les Pins.

Antibes restaurant

Restauranter og natteliv
Antibes har mange gode restauranter og kafeer. De ligger over hele byen, men spesielt i den gamle bydelen ligger det mange små koselige restauranter.

Nattelivet i Antibes er særdeles livlig, med mange barer og nattklubber. Skal det være mer eksklusivt, så ligger Juan les Pins’ fasjonable nattklubber kun en kort taxitur unna. I Juan les Pins ligger det også et kasino.

Antibes hotel

Severdigheder og attraksjoner
Tett på havnen ligger Chateau Grimaldi. I 1946 ble det her innrettet et atelier til den berømte maleren Pablo Picasso, og her har han sittet og malt mange av sine mesterverk. Chateau Grimaldi huser i dag et Picasso museum, hvor man kan se en samling av hans malerier, tegninger, skisser og keramikk.

For barna ligger Marineland i utkanten av Antibes. Her er det bl.a. daglige oppvisninger med delfiner og spekkhoggere. Det er angivelig det største av sitt slag i Europa.

Ved siden av Marineland ligger Aquasplash, som er Cote d’Azurs største vannland. Her kan bl.a. en av Frankrikes hurtigste vannrutsjebaner prøves. Det er mulig å kjøpe en felles billet til Marineland og Aquasplash.

Marineland

Juan les Pins er også kjent for sin årlige jazzfestival, hvor alle de store jazzmusikerne har opptrådt over årene. Den avholdes i juli.

Antibes karta