Théoule-sur-Mer

Théoule-sur-Mer

Den vakre feriebyen Théoule-sur-Mer ligger vest for Cannes, like i nærheten av den noe større rivierabyen Mandelieu.

Beliggenheten ved de røde Estérelfjellene, og den vakre naturen, har fått Théoule-sur-Mer til å vokse de siste årene, men det er fortsatt en liten badeby med en avslappet atmosfære. Det er noen butikker i byen, inkludert et lite supermarked, et bakeri og en blomsterbutikk.

Leilighetshotellet L’Horizon Bleu er flott beliggende med en fantastisk utsikt over havet. Med sine to basseng, barnebasseng og andre aktiviteter er dette et passende og bra hotell til familier og par.

Théoule-sur-Mer strand

Strendene i Théoule-sur-Mer
Der er en rekke strender ved Théoule-sur-Mer, inkludert flere strender like foran byen. De er alle vakre sandstrender med veldig klart vann.

Ved by-strendene ligger det strandrestauranter og kafeer, hvorav noen av dem leier ut solsenger og parasoller. Der er vanligvis god plass på de fleste av strendene.

Théoule-sur-Mer restaurant

Restauranter og natteliv
Der er omtrent femten restauranter og kafeer i Théoule sur Mer. Mange av dem får gode anmeldelser fra gjestene, inkludert Le Coup D’Fourchette og den litt dyrere Chez Philippe.  Sistnevnte har en fantastisk utsikt over stranden, havnen og havet.

Nattelivet er rolig, helt som forventet av en hyggelig liten by.

Palais Bulles - boblepalasset

Severdigheder og aktiviteter
Det arrangeres fem-seks lokale festivaler i løpet av året i Théoule sur Mer. Blant dem Théoule Arts and Flowers i april, Théoule Expo (lokale kunstnere) i august og Théoule Arts and Wine i oktober.

En morsom ting ved Théoule sur Mer er Palais Bulles,som best kan oversettes til boblepalasset. Det er et 1200 m2 stort hus, bygget som sammenhengende bobler/baller. Det ble tegnet av den ungarske arkitekten Antti Lovag og bygget i perioden 1975-1989 for en franskmann. Huset ble senere kjøpt av den franske moteskaperen Pierre Cardin. Ifølge arkitekten er det inspirert av fortidens huleboere, men mange syns det ligner mest på boligene i tegneserien Barbapapa.

Théoule-sur-Mer kart
Théoule sur Mer er en liten by med mindre enn 2000 innbyggere. Byens sentrum ligger ved bussholdeplassen sørvest for havnen. Her er ligger også byens turistinformasjon.