Cannes

Cannes

Cannes på Cote d’Azur er verdenskjent for sin årlige filmfestival, som tiltrekker seg de største stjernene fra filmverdenen i mai måned hvert år. På festivalen blir Palme d’Or (Gullpalmen) tildelt regissøren av årets beste film, mens det også blir tildelt priser til årets beste skuespillere m.fl.

Med vakre strender, eksklusive handlegater, gode restauranter og en interessant gamleby, er Cannes alltid spennende å besøke, selv når det ikke er filmfestival. Det er først og fremst på den to kilometer lange Boulevard de la Croisette (Croisetten) man finner de dyre designerbutikkene og gourmetrestaurantene. Det er også her det berømte Hotel Carlton ligger, som har huset flere kjendiser enn noe annet hotell i Europa.

Cannes havn

Rikdommen kan også sees i lystbåthavnen, hvor seilbåter og yachter i million-dollar klassen ligger side om side. De største ligger for anker lenger ute.

Det er definitivt mange fasjonable hoteller i Cannes, men det er også litt mer vanlige hoteller. En av dem er det koselige Chanteclair Hotel, som får mange gode anmeldelser fra sine gjester.

Cannes strand

Strendene i Cannes
Cannes har to vakre strender. Hovedstranden er Plage de la Croisette, som ligger svært sentralt og er godt beskyttet av lystbåthavner på begge sider. Langs stranden er det utallige strandrestauranter, og bak stranden er det en fin strandpromenade.

Like vest for sentrum ligger den langstrakte stranden Plage du Midi. Her er det litt lenger mellom strandrestaurantene, men også her er det flott lys sand og barnevennlig vann.

Cannes restaurant

Restauranter og natteliv
I gamlebyen er det mange koselige restauranter med et rimelig nivå på kvalitet og pris. Flere av de dyre restaurantene ligger på Boulevard de la Croisette, det gjelder også La Palme d’Or, som har to av de ettertraktede Michelin-stjernene. Tripadvisor-brukere er veldig begeistret for Le Pompon og Lucky You, mens italienske Gusti Italiani regnes som et funn for prisen.

Med alle de rike og berømte menneskene som besøker Cannes, er det selvfølgelig et fargerikt (og dyrt) natteliv. Det største stedet er Gotha Club, som har plass til 2.500 gjester. Andre populære nattklubber er Le For You og Bâoli.

Cannes by

Severdigheter og aktiviteter
Få besøker Cannes uten å skli forbi Palais des Festivals og ta et bilde på den berømte trappen. Herfra kan man gå videre langs Boulevard de la Croisette og oppleve de mange eksklusive butikkene, galleriene og hotellene.

Le Suquet, gamlebyen i Cannes, er definitivt også verdt et besøk. Langs de svingete og bratte gatene er det flere restauranter, og i markedshallen er det marked hver dag. De som ønsker å oppleve så mye som mulig på kort tid kan hoppe på turisttoget Le Petit Train, som har tre ruter i Cannes.

Cannes kart