Cannes

Cannes

Cannes ligger sørvest for Nice. Byen, som har ca. 70 000 innbyggere, er mest kjent for sin årlige filmfestival, som mai hvert år tiltrekker seg store stjerner fra filmverdenen.

Cannes er mye mer enn det. Flotte strender, eksklusive handlegater, gode restauranter og en interessant gammel bydel gjør Cannes opplagt til et kort eller lengre besøk, uansett årstid. I marinaen ligget det imponerende seilbåter og yachter i millionklassen side om side. De største ligger forankret lenger ute.

Det er mange fasjonable hotell i Cannes, men det er også litt mer vanlige hotell. Et av dem er Villa Francia, som har en fantastisk utsikt over havet fra basseng- og restaurantområdet.

Strendene i Cannes
I Cannes ligger også to av Côte d’Azurs fineste strender. De har begge finkornet, lys sand og er med sitt forholdsvis grunne vann ganske barnevenlige.

Den mindste stranden, Plage de la Croisette, ligger ved promenaden i sentrum. Den største stranden, Plage du Midi, ligger litt lengre vekk fra sentrum, på den andre siden av havnen.

Restauranter og natteliv
I den gamle bydelen ligger det mange hyggelige restauranter med et rimeligt kvalitets- og prisnivå. Cannes byr naturligvis også på gourmet-restauranter i toppklasse.

Severdigheter og aktiviteter
Det er mange spennende og eksklusive butikker på Cannes. Spesielt den berømte boulevard La Croisette er kjent for sine mange eksklusive butikker, gallerier og hoteller. Parallelt med den går Rue de’Antibes, og også her ligger det mange forskjellige butikker og restauranter/kafeer. Det samme gjelder for det bilfrie området ved Rue Meynardier.

Le Suquet, den gamle bydelen i Cannes, er også verdt et besøk. I de svingete og bratte gatene ligger det flere restauranter, og i markedshallen er det marked hver dag.

Cannes kart