Saint Paul de Vence

Saint-Paul de Vence

Saint-Paul de Vence er en av de vakreste middelalderbyene på Cote d’Azur, og har med tiden utviklet seg til å bli en av områdets største turistattraksjoner. Byen ligger 12 km fra Nice og 16 km fra Antibes.

Byens strategiske plassering på en bakketopp gjorde den til en nærmest uinntakelig høyborg opp gjennom middelalderen. For å styrke byens forsvar beordret Kong Frans 1. av Frankrike i 1537 at byen skulle beskyttes av en bymur. Kun 10 år senere sto den imponerende bymuren ferdig, men for å få plass til den måtte 700 hus rives.

Saint-Paul de Vence Cote d'Azur

Innenfor bymurene er det en labyrint av smale smug med små hyggelige butikker, restauranter og et usedvanlig stort antall gallerier. Nettopp kunsten har spilt en stor rolle i Saint-Paul de Vences historie. Det gode liv, det spesielle lyset og det maleriske landskapet har gjennom tiden tiltrukket mange kunstnere for kortere eller lengre tid. Den berømte maleren Marc Chagall bodde de siste 20 årene av sitt liv i Saint-Paul de Vence.

Saint-Paul de Vence restaurant

I 1920 åpnet Poul Roax restauranten Chez Robinson, som senere byttet navn til Colombe d’Or. Restauranten har hatt besøk av verdenskjente kunstnere som Picasso, Matisse, og Miró. Opp gjennom årene ervervet familien Roux mange kunstverk, noen ganger som betaling for kost og losji, og flere av verkene er utstilt i restauranten. De som vil spise på den eksklusive restauranten bør bestille bord i god tid.

Place de la Grande Fontaine

På turen gennem Saint-Paul de Vence vekker de mange små plasseene og torgene også oppsikt. Den mest berømte er Place de la Grande Fontaine, hvor det i flere århundrer har blitt hentet vann og vasket klær. På Place De Gaulle har det i mange årtier blitt spilt petanque, og det er mulig å booke en times undervisning. Eller kjøp en deilig is og se de lidenskapelige spillerne kaste sine sølvfargede jernkuler.

Fondation Maeght

Fondation Maeght

Tiden går fort i Saint-Paul de Vence, og byen er som sagt en populær turistattraksjon. Det er derfor best å besøke byen utenom helgene og gjerne tidlig på dagen. Etter noen timer i Saint-Paul de Vence kan de kunstinteresserte gå videre til museet Fondation Maeght, som ligger 700 meter nordvest for den historiske bydelen.

Saint-Paul de Vence kart