Grimaud

Grimaud

Grimaud er en pen middelalderlandsby i utkanten av fjellkjeden Massif des Maures, rundt 10 km fra Saint Tropez og kun noen få kilometer unna Saint Tropez-bukten. Grimaud sjarmerer gjestene sine med smale gater, små byplasser, restaurerte hus og massevis av bougainvillaer og andre fargerike bygninger. Uten tvil et av de flotteste middelalderlandsbyene på Cote d’Azur.

Historisk har den forholdsvis lille landsbyen Grimaud spilt en stor rolle i regionen, som særlig skyldes slottet på toppen av bergskråningen som husene ligger på. Slottet er fra det 11 århundre og har nesten blitt jevnet med jorden. Siden den gang har det blitt delvist gjenoppbygget, blant annet med de to tårnene som ses på bildet – slottet er derfor verdt et besøk, for utsikten alene er verdt anstrengelsene!

Grimaud Cote d'Azur

Selve byen hadde også en viktig rolle. Her holdt Tempelridderne til i den nå fredede bygningen Maison de Templier i byens eldste gate, Rue des Templiers. Desverre er den velbevarte bygningen lukket for offentligheten, men som mange andre bygninger i Grimauds gamle bydel er den veldig pen å se på.

I gaten Rue des Templiers ligger også kirken St. Michel, som ble oppført i det 12 århundre og som tempelridderne benyttet seg ofte av. Det er blitt bygget videre på kirken flere ganger i årenes løp – for eksempel ble klokketårnet bygd i det 16 århundre, og så sent som i 2015 installerte de et imponerende orgel. Kirken er åpen for offentligheten, og det finnes spesielle aftener hvor det spilles orgelkonsert.

Grimaud Frankrike

Grimauds historiske bydel byr ikke kun på noen av regionens best bevarte middelalderbyer, men også små hyggelige butikker og kafeer. Når sulten melder seg finnes det et bra utvalg av restauranter, kafeer og iskiosker. Flere av dem tilbyr også utendørsservering.

Hvis turen går videre etter besøket i Grimaud er det selvsagt lurt å besøke havnebyen Port Grimaud, som ofte blir kalt Frankrikes svar på Venezia på grunn av de manglene kanalene sine. De som har lyst til å besøke flere middelalderlandsbyer kan kjøre mot sørøst til Gassin eller Ramatuelle, som begge er svært interessante.

Kort oppsummert om Grimaud 
Grimauds historiske bydel ligger midt på kortet. Port Grimaud ligger ved kysten mot øst, mens Gassin og Ramatuelle ligger mot sørøst.