Sainte-Maxime

Sainte-Maxime

Sainte-Maxime er en fin ferieby i Saint-Tropez-bukten, en times kjøretur sørvest for Nice, hvor regionens flyplass ligger.

Sainte-Maxime er en eksklusiv ferieby, men ikke fullt så eksklusiv som St. Tropez på den andre siden av bukten. Det er flere kjendiser som har hus eller leilighet i byen, inkludert den svenske kongefamilien.

Det er fullt av butikker, restauranter og hyggelige kafeer i byen. Det er flere små, hyggelige torg, og på flere av dem er det marked i løpet av uken. Det største markedet er fredager på Place Jean Mermoz.

Skal du dra på ferie til Sainte-Maxime, så anbefales Hotel Les Jardins. Der er det et stort svømmebasseng, fin restaurant, gratis WiFi på hele hotellet, gratis parkering og kort vei til stranden.

Sainte-Maxime strand

Strendene i Sainte-Maxime
Det er flere gode strender i Sainte-Maxime. Hovedstranden er en nesten 300 meter lang sandstrand rett foran sentrum. Der er det mange strandkafeer og muligheter for å bedrive vannsport.

Midt på sommeren kan hovedstranden fort bli fylt med mennesker, men heldigvis ligger det flere gode strender i byens sørvestlige utkant. Alle strendene er barnevennlige.

Restauranter og natteliv
Det ligger nesten 100 restauranter i og rundt Sainte-Maxime. De tilbyr mat fra alle verdenshjørner og i alle prisklasser. Restauranten La Badiane har én Michelin stjerne, og generelt er kvalitetsnivået høyt.

Nattelivet byr på mange barer, noen få diskoteker/nattklubber og et kasino. Vil du ha det villere og mer eksklusivt enn det, så anbefales det å oppsøke livlige St. Tropez.

Sainte-Maxime restaurant

Severdigheder og aktiviteter
Sainte-Maxime er en veldig levende by, hvor det hele året igjennom avholdes forskjellige arrangementer, som filmfestival, teater ved havet, vannski-mesterskap m.m.

Det er flere daglige avganger med båt til den eksklusive feriebyen St. Tropez, hvor de rike og de kjente har sin lekeplass. Turen tar bare et kvarters tid.

Den uberørte naturen og de flotte omgivelsene rundt Sainte-Maxime innbyr til tur i bil, på sykkel eller til fots. Det er blant annet flere små og store vinslott der, samt naturfenomenet Grand Canyon du Verdon, som det går an å seile på med kano/kajakk. Turistkontoret i Sainte-Maxime hjelper gjerne med forslag til turer i området.

Sainte-Maxime