Port Cogolin

Port Cogolin

Port Cogolin ligger langt inne i Saint Tropez-bukten i den sørlige delen av Den Franske Riviera. Avstanden til den eksklusive feriebyen Saint Tropez er ca. 6 km.

Port Cogolin er en liten og rolig by. Byens maleriske hus ligger langs kanalene og ved havnen. Mot øst ligger den store lystbåthavnen Marines de Cogolin. I begge bydelene er det et mindre utvalg av restauranter og små butikker.

Port Cogolin Cote d'Azur

På den andre siden av elven La Giscle ligger den større og mer kjente byen Port Grimaud.

Stranden i Port Cogolin
Port Cogolin har en flott sandstrand som er nesten 300 meter lang. Den gyldne sanden er finkornet og sjøen er nesten alltid rolig. Eneste minus er at det fort blir brådypt.

Det er gode fasiliteter på stranden med blant annet solsenger, parasoller, dusjer, toaletter og strandrestauranter. En deilig strand med fin utsikt til fjellene og lystbåthavnen.

Port Cogolin strand

Restauranter og natteliv
Det ligger 10-12 restauranter i Port Cogolin og Marines de Cogolin. Nattelivet er meget stille.

Det er flere restauranter i nabobyen Port Grimaud, og ellers ligger Saint Tropez’ mange restauranter, barer og nattklubber bare 5 km borte.

Port Cogolin

Severdigheter og aktiviteter
Nabobyen Port Grimaud er en severdighet i seg selv. Med sine mange kanaler, sjarmerende hus og hyggelige plasser sammenlignes den ofte med Venezia. Man kan dra på forskjellige små båtturer rundt i havnen og kanalene.

I innlandet utenfor Port Cogolin ligger flere hyggelige landsbyer. Et godt eksempel er den opprinnelige Cogolin, som har en interessant gammel bydel. Der er det mange restauranter, og onsdag/lørdag er det et populært marked i byen. Den nærliggende landsbyen Grimaud er også definitivt verdt et besøk.

Port Cogolin havn

Det er også mange vinslott i området, eller hva med en tur til badestranden Pampelone, som Birgitte Bardot gjorde verdensberømt i filmen Gud skapte kvinnen fra 1956?

Port Cogolin kart
Midt på kartet ses Port Cogolin og lystbåthavnen Marines de Cogolin. Elven La Giscle og byen Port Grimaud ses øverst på kartet. Nederst på kartet ligger den lille forlystelsesparken Azur Park.