Menton

Menton

Menton er den siste franske byen på Côte d’Azur før den italienske grensen. Byen har omtrent 30 000 innbyggere og hører dermed til blant de større byene på Den Franske Riviera.

Menton er kjent for sitt behagelige subtropiske klima. Det skyldes at byen er godt beskyttet av fjell på tre sider. Det gjør Menton til en av de få byene i Frankrike hvor sitrontrær kan vokse og bære frukt i stor stil.

Det er mange bra hotell i Menton. Et av de mest populære er Hotel Prince De Galles, som ligger sentralt og med en flott havutsikt.

Menton strand

Strendene i Menton
Der er flere deilige strender i Menton. Noen av dem er privateide, hvor man kan leie liggestoler og få servering, men de fleste strendene er offentlige.

Strendene er belagt med småstein, mens vannet er klart og har innbydende azurblå nyanser. Flere steder er det strandpromenader med restauranter, kafeer og en fantastisk utsikt.

Restauranter og natteliv
Det er mange restauranter i Menton, og byens størrelse gjør at de også er åpne utenfor høysesongen.

Nattelivet er ganske livlig med mange barer og diskoteker. Menton har forøvrig også et stort kasino, som ligger nede ved vannet.

Fete du Citron

Severdigheter og attraksjoner
Den største begivenheten i Menton er Fète du Citron, sitronfestivalen hvor store figurer bygges av over en million sitrusfrukter, hovedsaklig sitroner. Festen er et kjempe trekkplaster for besøkende fra nær og fjern.

Vieux Menton er den gamle bydelen, der de små og snevre gatene er fylt av butikker og koselige kafeer. Karakteristisk for Menton er at bygningene i den gamle bydelen er meget fargerike.

Jean Cocteau museum Menton

Jean Cocteau museum

Det ligger mange museer i byen. Det mest kjente er Musée des Beaux Arts, som ligger i et palass fra det 18. århundre, som tidligere var sommerresidens for fyrstene av Monaco. Et annet populært museum er Musée Jean Cocteau, hvor den franske multikunstneren stiller ut egne verker. Det nyeste museumet er Musée de préhistoire régionale, som er et forhistorisk museum, hvor man kan se hvordan menneskene levde i Sør-Frankrike for 400 000 år siden.

Med sitt subtropiske klima er det naturlig at Menton har mange flotte hager og parker. Her vokser eksotiske vegetasjoner, og spesielt hagen Serre de la Madone er verdt et besøk.

Menton kart