Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Et par timers kjøretur fra kystbyene på Cote d’Azur ligger kløften Gorges du Verdon, som også kalles Europas svar på Grand Canyon.

Gorges du Verdon begynner i 724 meters høyde ved byen Castellane. Herfra renner elven Verdon i alt 21 km vestover til den delvis kunstig anlagte innsjøen Lac du Saint Croix. Den ligger i naturparken Parc naturel régional du Verdon, som byr på utrolig flott og variert natur. Perfekt for sykkelturer og vandreturer.

Ved Lac du Saint Croix, som er den største av innsjøene langs Verdon, er det mulig å leie vannsykler og padle rundt på det nærmest turkise vannet. Det er plass til barna på vannsykkelen, og noen av vannsyklene har også en morsom liten vannrutsjebane. Ellers kan både barn og voksne saktens hoppe av vannsykkelen og ta en svømmetur i det rolige vannet.

Grand Canyon du Verdon

Med vannsykkelen er det helt ufarlig å padle inn i selve kløften Gorges du Verdon og oppleve de imponerende høye klippeveggene. Tross forbud hopper mange ut fra klippene og ned i vannet, og modige klatrere ses på klippeveggene – og til og med under klippeutspringene!

Høyt oppe sees veien, som muligens har ført dere til Lac du Saint Croix tidligere på dagen. Dere kjørte kanskje også over broen Pont du Galetas, som dere padler under med vannsykkelen akkurat der hvor kløften begynner. Planlegg  å bruke minst 2-3 timer på vannsykkelen og få en opplevelse som dere sent vil glemme.

Det er mulig å padle lengre oppover elven i kano eller kajak, som også kan leies ved Lac du Saint Croix. For de som vil ha mer action kan dere rafte i fossende vann flere steder langs Verdon. Maksimum adrenalinkick fås imidlertid ved broen Pont de l’Artuby, hvor det er mulig å strikkhoppe. Etter sigende en av de høyeste broene i Europa, som det er mulig å strikkhoppe fra!

Moustiers kirke

Moustiers-Sainte-Marie

Har dere lyst til å besøke noen av områdets sjarmerende landsbyer, så er særlig Moustiers Sainte Marie verdt et besøk. Byen er en av de vakreste landsbyene i Frankrike, og har i mange århundrer vært kjent for sin produksjon av keramikk og porselen. Høyt over byen henger en gylden stjerne på en 225 meter lang kjede som er spent ut mellom to klipper.

Kart over Gorges du Verdon
På kartet sees innsjøen Lac du Saint Croix nede i venstre hjørne. Elven Verdon har sitt utspring ved byen Castellane oppe i høyre hjørne av kartet.