Saint Aygulf

Saint-Aygulf

Saint-Aygulf ligger i den sørvestlige delen av Cote d’Azur mellom Sainte-Maxime og St. Raphaël. Avstanden til den internasjonale flyplassen i Nice er 65 km.

I Saint-Aygulf har tiden stått forholdsvis stille, og byen er ikke så mye besøkt av turister som mange av de mer kjente feriebyene langs den Franske Riviera. De fleste av byens 12-15 hoteller ligger ved stranden i utkanten av byen, for eksempel Hotel Saint-Aygulf. Ved stranden ligger også en kjempestor campingplass.

Byens hjerte er området omkring torget som er omkranset av høye trær. I dette områder er det mange butikker, restauranter og kaféer. Ofte er det en gruppe eldre (menn) som spiller petanque, noe som bidrar til å understreke byens avslappede atmosfære.

Saint Aygulf strand

Strendene i Saint-Aygulf
Strandgjestene har mange muligheter i Saint-Aygulf. Nærmest byen ligger den hyggelige stranden Plage de la Galiote som med sitt grunne og rolige vann er meget barnevennlig.

Litt lengre nordover ligger en nesten 2 km lang strand som er inndelt i fire soner. Den første sonen er innrettet mot familier, og her er stranden godt beskyttet av bølgebrytere. De neste tre sonene er forbeholdt henholdsvis naturister, kitesurfere og strandgjester med hunder.

Det er et godt utvalg av strandbarer og restauranter ved strendene, særlig ved de strendene som er forbeholdt familier.

Restauranter og natteliv
Saint-Aygulf har et godt utvalg av restauranter, og de fleste er samlet på to områder. Det første området er ved byens torv, hvor byens beste restaurant, Le Chaudron Bleu, ligger. Det andre området er ved strendene og lystbåthavnen, hvor byens nestbeste restaurant ligger, nemlig Les Moulins de Saint-Aygulf.

Nattelivet er forholdsvis stille, men det er mange som hygger seg på kaféene utpå kvelden.

Severdigheter og aktiviteter
Nord for byen ligger våtmarksområdet Etangs de Villepey med over 200 fuglearter, blant annet svaner og flamingoer. Området innbyr til mange fine vandreturer.

Noen kilometer nordover ligger vannparken Aqualand og forlystelsesparken Luna Park. For barnefamilier er begge parkene opplagte mål for en dagsutflukt. Her ligger også en stor gokartbane med gokarter for både voksne og barn (over 7 år).

Saint-Aygulf kart