Mandelieu

Mandelieu

Mandelieu-La Napoule er en koselig rivieraby omtrent seks kilometer vest for Cannes, som er kjent for sin filmfestival.

Byen har rundt 20.000 fastboende innbyggere. På byens hovedgate ligger det flere kafeer og butikker, deriblant et apotek, et bakeri og et lite supermarked. Hver onsdag morgen er det et lokalt marked. Mandelieu er også kjent som mimosernes hovedstad. I februar hvert år festes det med tusenvis av mimosere, som dekorerer hele byen.

Hvis du er på golfferie bør du ta en titt på hotellet Golf Park Hôtel, som ligger svært nær golfbanen og i gåavstand til byen og stranden.

Mandelieu

Stranden i Mandelieu
Hovedstranden i Mandelieu er en av de beste sandstrendene på hele Cote d’Azur. Sanden er lys og fin, mens det klare badevannet er beskyttet av moloer.

Det er flere strandrestauranter, som også leier ut solsenger og parasoller. Prisene varierer, men i første rekke koster en solseng omtrent 20 Euro.

Stranden i Mandelieu er kjent for sitt utvalg af vannsportaktiviteter, inkludert windsurfing, katamaraner, kitesurfing, paragliding, vannski, etc.

Mandelieu strand

Restauranter og natteliv
Det er mange restauranter i Mandelieu, både ved stranden og i byen. Den mest fremtredende er L’Oasis, som har to Michelin stjerner. Men det er restauranter for enhver smak og et hvert budsjett i Mandelieu.

Nattelivet er relativt rolig, men det er rikelig med muligheter for å få seg en drink på kvelden.

Mandelieu Cote d'Azur

Aktiviteter og attraksjoner
Mandelieu ligger rett ved siden av Esterelfjellene, og det gir gode muligheter for naturskjønne gang- og sykkelturer, med eller uten guide.

Byen har også to golfbaner, inkludert ‘The Old Course’, som er den eldste golfbanen på hele Cote d’Azur. Den ble grunnlagt i 1891 og består av 18-hulls og 9-hulls baner. Se mer her.

Det er to marinaer i Mandelieu. Den største ligger rett ved middelalderslottet Château de la Napoule. Fra havnen er det mulig å dra på forskellige utflukter, dykketurer og fotosafari med hvaler og delfiner.

Mandelieu kart