Eze

Eze

Middelalderlandsbyen Eze Village ligger vakkert til på en fjellknaus midt mellom Nice og Monaco.

De smale og svingete gatene i Eze er preget av de gamle steinhusene, som alle har blitt vakkert restaurert. Sammen med fontenene, torgene og blomstene gjør de Eze til en av de vakreste middelalderlandsbyene på hele Den Franske Rivieraen.

Bare noen få av husene er bebodd. De fleste av dem har nemlig blitt innredet som restauranter, kunstbutikker og souvenirbutikker. Den historiske bydelen er lukket for all trafikk. Helt oppe på toppen ligger restene av byens gamle slott, som dateres tilbake til det 12. århundre. Fra slottet, og den omliggende botaniske hagen, er det en fantastisk utsikt over Côte d’Azur.

Fra Eze går det en liten sti (Sentier de Nietzsche) ned til kysten, hvor den lille badebyen Eze-sur-Mer ligger og frister med sine fine strender og hyggelige restauranter og kafeer.

Eze Village

Restauranter og natteliv i Eze
Det ligger mange restauranter i den historiske bydelen. Der ligger også den mest kjente, nemlig Chèvre d’Or (gullgeiten).

Nattelivet er stille i Eze, og det passer veldig godt til en fjellandsby fra middelalderen.

Severdigheter og aktiviteter
Den pittoreske fjellandsbyen Eze er i seg selv en stor attraksjon, som du ikke bør gå glipp av. Eze får sin skjønnhet fra slottet på toppen, de flotte torgene, og ikke minst den historiske bydelen med alle de vakre husene.

I byen ligger også det berømte parfymeriet Fragonard, som har både butikker og en liten fabrikk i Eze. Fabrikken som produserer parfymer, såper og kosmetikk er åpen for besøkende hver dag, inkludert helger og helligdager.

Eze kart
Midt på kartet sees Eze, mens kystbyen Eze-sur-Mer ligger litt mot sørvest. Lenger mot vest ligger Nice og i øst sees Monaco.